Mi életmódunk

Így teszed tönkre a hajad

Gyönyörű, egészséges hajkoronát szeretnél? Akkor kövesd figyelemmel a következő pontokat, hogyan teszed tönkre észrevétlenül úgy a hajadat. StresszA stressz által különböző kémiai és fizikai folyamatok indulnak el a szervezetben.  Stresszreakció folyamán az agyalapi mirigy hatására a szervezet még több kortizolt állít elő, ami az egyik fő stresszhormon. Ezzel párhuzamosan adrenalin és noradrenalin szabadul fel, ami… Tovább »

Megoldás a hajhullásra

A hajhullás egy bizonyos mennyiségig normális, de ha foltokban hiányzik a haj, vagy ha az elvesztett szálak száma meghaladja a 100-at, akkor beszélhetünk hajhullásról. Ha orvoshoz fordulunk ezzel, az első amit tanácsolni fog, hogy hajmosás után, vagy a fésűből kiszedve számoljuk meg az aznap elvesztett szálakat. De hogy milyen lehetséges okai lehetnek a hajhullásnak? A… Tovább »

Így védd a hajad a mínuszokban!

Tél van, mínuszok, eső és hó. Felvesszük a harcot a hideg ellen, kezünkre kesztyűt húzunk, bőrünket szorgosabban hidratáljuk. De elegendő figyelmet fordítunk a hajunk védelmére is? A hűvös idő, a csökkent páratartalom megviseli a hajunkat, mint ahogyan a hőingadozás, amikor kimegyünk a meleg lakásból a hidegre. A következő tanácsokat érdemes megfogadni. Hordjunk sapkátAz egyik vagy… Tovább »

Elképesztő tények a hajról!

Te tudtad? 1. A haj olyannyira ellenálló, hogy még 10 ezer éves sírokból is épen kerül elő. 2. Alvás közben nő a leggyorsabban a hajunk. 3. Egy egészséges hajszál körülbelül 3 kilogrammot elbír. 4. A kemoterápia miatt azért hull ki a haj, mert az olyasfajta gyorsan szaporodó sejteket akarja kiiktatni, amilyen a hajtüsző is. 5…. Tovább »

Haj- és arcpakolás a fiatalság gyümölcsével

Az avokádót már az inkák is termesztették és fogyasztották. A legenda szerint az első ilyen trópusi gyümölcsöt egy maja hercegnő evett időszámításunk előtt 291-ben. A hercegnő igen jól tette, ugyanis az avokádó számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, többek között A-, B-, C- és E-vitamint, szóval a rendszeres fogyasztását meg fogja köszönni a szervezetünk. Ajánlják… Tovább »

A húsvét sztárja – kend a hajadra és az arcodra

Ha húsvét, akkor tojás. De minden mennyiségben, festett tojás, csoki tojás, és persze az asztalról sem hiányozhat a füstöltsonka mellől. És mit szólnátok ahhoz, hogy fogjatok meg egy tojást, és kend az arcodra, na meg a hajadra. Nem is gondolnánk hogy mennyire jó szolgálatot tud tenni. A sok jó tulajdonsága közül azért felsorolnék párat; bőrfeszesítő,… Tovább »

Gyakori kérdések – Haj

Kicsit szétnéztem gyakorikérdéseken, és azt látom, rengeteg az ismétlődő kérdés, és annál is több a félrevezető hiedelmekre alapozó válasz. Kiemelnék és megválaszolnék néhány sűrűn ismétlődő kérdést. Először a haj kategóriával indítanék.   „Kihat a hajra ha keveset iszok?” Ha a folyadékbevitel nem elegendő az nem hogy a hajra, hanem mindenre kihat. Testünk 70%-a víz, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!