Mi életmódunk

40 éves szépségtrükkök két pasitól

A drogériák polcain roskadozó kozmetikumok felét szüleinktől, nagyszüleinktől ránk maradt házi kencékkel is ki tudjuk váltani. Az ő idejükben még nem volt ennyi szépségápolási termék, másrészt sokan nem is engedhették meg maguknak az efféle “luxust”, így kénytelenek voltak feltalálni magukat. Rájöttek hogy a méz tökéletes a kicserepesedett ajkakra, vagy hogy az ecetet nem csak a… Tovább »

Így teszed tönkre a hajad

Gyönyörű, egészséges hajkoronát szeretnél? Akkor kövesd figyelemmel a következő pontokat, hogyan teszed tönkre észrevétlenül úgy a hajadat. StresszA stressz által különböző kémiai és fizikai folyamatok indulnak el a szervezetben.  Stresszreakció folyamán az agyalapi mirigy hatására a szervezet még több kortizolt állít elő, ami az egyik fő stresszhormon. Ezzel párhuzamosan adrenalin és noradrenalin szabadul fel, ami… Tovább »

Megoldás a hajhullásra

A hajhullás egy bizonyos mennyiségig normális, de ha foltokban hiányzik a haj, vagy ha az elvesztett szálak száma meghaladja a 100-at, akkor beszélhetünk hajhullásról. Ha orvoshoz fordulunk ezzel, az első amit tanácsolni fog, hogy hajmosás után, vagy a fésűből kiszedve számoljuk meg az aznap elvesztett szálakat. De hogy milyen lehetséges okai lehetnek a hajhullásnak? A… Tovább »

Így védd a hajad a mínuszokban!

Tél van, mínuszok, eső és hó. Felvesszük a harcot a hideg ellen, kezünkre kesztyűt húzunk, bőrünket szorgosabban hidratáljuk. De elegendő figyelmet fordítunk a hajunk védelmére is? A hűvös idő, a csökkent páratartalom megviseli a hajunkat, mint ahogyan a hőingadozás, amikor kimegyünk a meleg lakásból a hidegre. A következő tanácsokat érdemes megfogadni. Hordjunk sapkátAz egyik vagy… Tovább »

A kávézacc felveszi a harcot a narancsbőrrel

Senki nem tökéletes. Mindenkinek vannak szépséghibái, de ez nem azt jelenti hogy ne próbáljuk meg a legtöbbet kihozni magunkból. Hányszor próbáltad már csökkenteni, vagy eltüntetni a narancsbőrt eddig sikertelenül? Ilyen-olyan bőrradírok, narancsbőr elleni krémek hada sorakozik a fürdőszoba polcain, de az a fránya narancsbőr még mindig ott van. Most mutatok valamit, ami a legjobb barátod… Tovább »

Küzdelem a stria ellen

A striák szintúgy ádáz ellenségünk, mint a narancsbőr. Nagyobb hízás, fogyás, terhesség, vagy intenzív testépítés következtében a bőr nem bírja tartani a tempót, vagyis a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan gyorsan növekedni, mint a bőr legfelsőbb rétege, ezért megreped vagy elszakad. Eleinte a striák vöröses, lilás színűek, majd fehérré fakulnak, így kevésbé feltűnő. De… Tovább »

Szőrtelenítési módszerek – tények vs. tévhitek

Ma már rengetegféle szőrtelenítési módszert ismerünk, kezdve a cérnás változattól a lézeresig, de a legnépszerűbbek még mindig a gyanta, epilátor és a borotva használata. Ez a három módszer körül rengeteg tévhit is kering, amely sokakat eltántorít egyik-másik használatától. Most megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba, és ez a három technika hatékonyságára, lényegére, módszerére rávilágítani. Borotva… Tovább »

Nyári körültekintés

Ismét ránk köszöntött a nyár, a hőmérséklet felettébb kellemes, és a nap végre hét ágra süt. Nem várhatott sokáig a napozás sem, hazaérve sokunk első útja a napozóágyhoz vezet, ahol egy jó magazinnal a kezünkben élvezzük, ahogyan a nap sugarai nyaldossák a bőrünket. Azonban a nyár eljövetelével van néhány dolog, amire különösen ügyelni kell. Így indíts… Tovább »

Így számolj le a narancsbőrrel!

A narancsbőr, más néven cellulitisz, mindig is nagy ellenségünk volt. Pláne így a nyár közeledtével, mikor rövidülnek a ruhadarabok, és egyre több bőrfelületet mutatunk magunkból. A nők 80-90 százalékát érinti ez a probléma, testsúlytól, életkortól, és életviteltől független. Ezek az apró gödröcskék leggyakrabban a combon, fenéken valamint a has tájékán jelenik meg, amivel szinte mindannyian… Tovább »

A húsvét sztárja – kend a hajadra és az arcodra

Ha húsvét, akkor tojás. De minden mennyiségben, festett tojás, csoki tojás, és persze az asztalról sem hiányozhat a füstöltsonka mellől. És mit szólnátok ahhoz, hogy fogjatok meg egy tojást, és kend az arcodra, na meg a hajadra. Nem is gondolnánk hogy mennyire jó szolgálatot tud tenni. A sok jó tulajdonsága közül azért felsorolnék párat; bőrfeszesítő,… Tovább »

Egyszerű, de nagyszerű bőrradír receptek

A bőrradírozás lényege hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől. Ezáltal fokozódik a vérkeringés, ezáltal több oxigénhez jutnak a sejtek, ami elősegíti a bőrmegújulást. Ha az elhalt réteget eltávolítjuk, a hatóanyagok sokkal jobban kifejtik hatását. Saját magunk is készíthetünk bőrradírt, amik a boltban vásárolható termékeknél jóval olcsóbbak, akár eredményesebbek és inkább környezetbarát.   A boltban vásárolt bőrradírok… Tovább »

Gyakori kérdések – Haj

Kicsit szétnéztem gyakorikérdéseken, és azt látom, rengeteg az ismétlődő kérdés, és annál is több a félrevezető hiedelmekre alapozó válasz. Kiemelnék és megválaszolnék néhány sűrűn ismétlődő kérdést. Először a haj kategóriával indítanék.   „Kihat a hajra ha keveset iszok?” Ha a folyadékbevitel nem elegendő az nem hogy a hajra, hanem mindenre kihat. Testünk 70%-a víz, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!